2015-01-15

Šaltinis: septynios ES šalys remia sankcijas Rusijos kėlimo

Šaltinis: septynios ES šalys remia sankcijas Rusijos kėlimo


Su šia pozicija yra, kad Austrija, Vengrija, Italija, Kipras, Slovakija, Prancūzija ir Čekija
Septynios ES šalys remia sankcijas Rusijos panaikinimo
Su šia pozicija yra, kad Austrija, Vengrija, Italija, Kipras, Slovakija, Prancūzija ir Čekija


  Septynios ES šalys remia sankcijas Rusijos panaikinimo. Apie tai pranešė korespondentas. TASS diplomatinis šaltinis Briuselyje.

"Grįsdama sankcijų panaikinimo veikti Austrija, Vengrija, Italija, Kipras, Slovakija, Prancūzija ir Čekija", - sakė jis.

Kaip pranešta anksčiau TASS Europos diplomatijos šaltinis artimas ES užsienio reikalų ministrų 28 šalių bendruomenės tarybos nesiims jokių sprendimų dėl sankcijų Rusijai jos pirmajame posėdyje šių metų sausio 19 Briuselyje. "Rusija, žinoma, bus apie Tarybai (Sąjungos užsienio reikalų) darbotvarkę, bet konkretus klausimas, sankcijos - atšaukti jas, minkština, atnaujina, neatnaujinti - nebus stovėti.Dėl sankcijų sprendimas turėtų būti priimtas kovo mėnesį, "- sakė jis.

Žemė mažinimo režimo


Pasak kito šaltinio, nors tam tikri sprendimai dėl sankcijų artėjančiame ministrų susitikime nesitikima ", turėtų būti sumažinti, kad šios temos diskusijos tonas." "Ministrai gali būti paruošti dirvą sušvelninti sankcijų režimą. Tikriausiai, kad atėjo laikas ", - sakė diplomatas.

Kaip pranešta anksčiau Amerikos laikraštis "The Wall Street Journal", cituodamas dokumentą, kurį parengė išorės veiksmų tarnybos ir ES sugautų iš žurnalistų šalinimo, Europos Sąjunga yra pasirengusi sušvelninti antirusišką sankcijas ir dalinį normalizuoti santykius su Rusija pokyčiams Maskvos poziciją dėl padėties Ukrainoje atveju.Laikraštis pažymi, kad šis dokumentas turėtų būti laikomas dalyvius užsienio reikalų ministrų Europos Sąjungos susitikime Briuselyje sausio 19 d. Jis bus per ateinančius keletą dienų praėjo užsienio reikalų ministrų valstybių narių vieneto.

2 komentarai: