2015-01-09

Paryžiuje nušautas Europos vertybes

Paryžiuje nušautas Europos vertybes

Prancūzų tiria policijos pareigūnas fotografuoja ne iš prancūzų satyrinis laikraštis Charlie Hebdo biuro duris, Paryžiuje, trečiadienis, sausis 7, 2015 užmaskuotas kariūnai šturmavo iš Prancūzijos satyrinio laikraščio biurus Trečiadienis, žuvo mažiausiai 11 žmonių, prieš pabėgti, policijos ir liudytojas pasakė.Savaitę anksčiau sudarytas pasmerkimo iš musulmonų.
advokatai Klaipedoje http://klaipedosadvokatas.tk/ advokatu paslaugos klaipedoje

Paryžiuje, trys nežinomos "Alach" verkia buvo nušautas su kulkosvaidžiais ir raketų savaeigės granata leidime satyrinio žurnalo Charlie Hebdo. Tai teroristinis aktas dar kartą įrodė, kad šiuolaikinės Europos civilizacijos pažeidžiamumą, susiduria varžovą išskyrus jai būdingais moralinių ir politinių suvaržymų. Ir iš tolerancijos ribų klausimas tebėra tabu.

Laisvė, apriboti kulka


Nuo Charlie Hebdo leidimas ataka vyko pagal klasikinę schemą terorizmo, jau ne kartą įrodė, radikalių grupių Artimuosiuose Rytuose (įskaitant Sirijoje ir Irake), Šiaurės Afrikoje ir kitur.Grupelė automobiliu greitai streikų objektą (arba pakenkti ją) ir lygiai taip pat greitai atsitraukia (jei tai ne apie bombonešis), nepriklausomai nuo pasiekto rezultato. Nuolatinis išpuolių tokio pobūdžio privertė Damasko Dimashqi-Jebel Shams, vienas iš seniausių ir gražiausių miestų pasaulyje, pasišiaušęs su pasienio kontrolės postuose, pjovimo betono blokelių ir naujų galimybių ir siauros gatvelės Senojo Medina. Atsižvelgiant į pagrindinius objektus didžiausią susidomėjimą teroristams srityje, kelionės automobiliu negali turėti šimtus metrų spindulys - pasitaikė atvejų, kai pristatymo Svarbios institucijos bombų, sveriančių tona ar daugiau.

Damaskas naudoti ir pritaikyti prie šio gyvenimo būdą. Remiantis sukilėlių pakraštyje nuolat girdėti artilerijos bilda.

Tačiau šiandien, tai ne apie Damaską. 12 žuvo (įskaitant dviejų patrulinių pareigūnų) ir 10 sužeisti - tai teroristinio išpuolio Prancūzijos žurnalo įsikūrusi Paryžiuje redakcija rezultatas.Miręs įtraukti keturi savaitę karikatūristas, įskaitant vyriausiuoju redaktoriumi Stephane Charbonnier. Užpuolikai pavyko pabėgti.
Už išpuolį priežastis turėtų būti oficialiame Twitter sąskaitą savaitraščio animaciją už "Islamo valstybės" Abu Bakr al-Baghdadi galvos leidinys. Žurnalas Prieš paskelbtų karikatūrų, kurios sukėlė pasipiktinimą musulmonus.

Pasaulio lyderiai išreiškė savo užuojautą Prancūzijos apibūdino incidentą kaip "ant žodžio ataka". Tuo pačiu metu, ji turėtų būti pažymėta, kad labai situacija, kad sukurta Prancūzija ir daugelyje kitų Europos šalių, kad šiuo metu, prisideda prie tokių atakų tęsinys.

Tolerancija nepakantumo


Auga migracija srautas susidaro daugelyje Europos šalių (o Prancūzijoje - pirmoje vietoje), o daug ir įtakingi diaspora, kuri skiriasi nuo vietinių gyventojų nacionalinė sudėtis ir religinių ir politinių preferencijų. Pirmą kartą per daugelį šimtmečių, einančios po Ispanijos Emyratai Granada, Vakarų Europoje naikinimo vėl atsirado nuolatinis musulmonų gyventojų.

Kaip vienas iš būdų užtikrinti taikų sambūvį tokių skirtingų socialinių grupių Vakaruose laikomas tolerancijos politiką, kuri suprantama kaip tolerancija skirtingų pažiūrų, papročių ir įpročių. Pašvęstojo, be kitų dalykų, apie kovos su totalitarinių ideologijų (pirmiausia prieš nacizmą) tolerancijos reklama iš tikrųjų tapo dominuojanti tendencija Europos socialinės politikos. Visos šios politikos oponentų nuosekliai stumiama į ribinio poveikio.

Tačiau mechanizmas, kuris creaked, tačiau gali veikti kaip priemonė užkirsti kelią konfliktams tarp vieno (Europos) civilizacijos atvirai skirtingą priekabiauti krikščionių religiją priemonėmis (arba ateistas), politiniai ir ekonominiai svečiai turi skirtingas seksualinės orientacijos, ir tt, pasirodė de facto yra neįgyvendinama susidūrimo su kitu civilizacijos, su iš esmės kitokio vertybių rinkinį. Dėl radikalių islamistų, atstovaujančių "kariniam sparnui" islamo civilizacijos, ne tolerancija neegzistuoja iš principo ir atstovai kitų religijų ir ideologijų - teisėtą karinę tikslą.

Artimuosiuose Rytuose, Afrikoje, kai kuriose šalyse Vidurio ir Pietryčių Azijoje skaičių tai darbas patvirtintos dienos ir valandos nuo išpuolių islamistai žuvo dešimtys ir šimtai žmonių, įskaitant vidutinio sunkumo musulmonus nepalaiko radikalus.

Europoje, šie išpuoliai vis dar retas iš dalies dėl to, kad islamistų lyderiai suprasti žemyne svarbą išspręsti savo problemas. Pagal vyraujančias politikos principu tolerancijos kartu su didėjančios įtakos Islamo diasporos Europoje sąlygomis tampa politinis sąjungininkas islamistams, remti juos daugelyje pagrindinių klausimų, visų pirma vis spaudimą Izraeliui. Be to, Europa - kaip pajamų, dėl naftos tiekimo šaltinio, ir perlaidų iš savo mylimiesiems atitinkamų šalių diasporos.

Teroristų užpuolimo Charlie Hebdo leidimas galėtų būti laikomas ekscesas, tačiau praktikoje, nebaudžiamumo gadina, ir pakankamai lėšų aiškaus atsakymo į teroristų Europa neturi. Nuolatinis bombardavimo teritorijos "Islamo valstybė" negali nei sunaikinti, nei įbauginti tuos, kurie dešimtmečius išaugo palyginamosiomis karų ir konfliktų, ypač kai ES ir JAV su savo rankomis 1990 nuosekliai sunaikinti pasaulietinės karinius režimus islamo šalyse. Europos teisingumo ir kalėjimas už tuos, kurie jau yra Europoje, daugiau negali įbauginti radikalus, kurie į neklusnumo ir nepaklusnumo atveju kelia grėsmę daug baisesnių bausmės savo kolegomis.

Veiksminga priemonė gali tapti svarbus apžvalga migracijos režimo, taip pat į tolerancijos požiūrio pasikeitimas, bent jau dėl jos platinimo tikslais tik tiems, kurie savo pasirengę toleruoti kitus. Tačiau dabartinė politinė sistema Europoje gali paneigti tokią reformą.

Kas gali būti rezultatas? Sunku pasakyti. Tai įmanoma per atėjimo į valdžią keliose Europos šalyse dešiniųjų partijų, kad bus pakeisti savo narių politiką be ES sutikimo reikalas. Neatmetant kitų rezultatus: pagal žiniasklaidos ir politinės propagandos Europoje įtaka toliau tolti, suteikiant islamo radikalų vis dalį politinėje srityje.

Ateitis negalima prognozuoti, tačiau bet kuriuo atveju nėra jokio ES ir kitų Europos politinių institucijų savo dabartine forma vieta.

1 komentaras:

  1. Klaipedos advokatai http://klaipedosadvokatas.tk/. Teisines paslaugos klaipedoje.

    AtsakytiPanaikinti