2015-01-11

NSI: I. planuoja teroristinių išpuolių Europoje serija, ir Paryžiuje buvo pradžia

NSI: I. planuoja teroristinių išpuolių Europoje serija, ir Paryžiuje buvo pradžia


  Pastarojo meto įvykiai Paryžiuje yra apie teroristinių išpuolių Europoje serijos pradžia, sakė leidinį "Bild am Sonntag", cituodama duomenis iš JAV Nacionalinio saugumo agentūra.
NSI: I. planuoja teroristinių išpuolių Europoje serija, ir Paryžiuje buvo pradžia
Teroristinių išpuolių ir avarijos serija prasidėjo Prancūzijoje trečiadienio rytą išpuolio redaktorius Charlie Hebdo. Per šias tris dienas žuvo 17 žmonių. Pasak leidinio "Bild am Sonntag", NSA darbuotojai prieš kelis mėnesius galėjo klausytis telefono pokalbių su vadovais IG, iš kurių tapo žinoma, kad Europa tikisi teroro bangą.
Teroristinių išpuolių ir avarijos serija prasidėjo Prancūzijoje trečiadienio rytą išpuolio redaktorius Charlie Hebdo. Tris dienas žuvo 17 žmonių, tarp jų trys policininkai. Per dvi specialiąsias operacijas penktadienį, trys teroristai buvo nužudyti.

Pasak leidinio, NSA prieš keletą mėnesių darbuotojai galėjo klausytis telefono pokalbių su vadovais Artimųjų Rytų teroristinė grupė "Islamo valstybės", kurios tapo žinoma, kad Europa tikisi, teroro ir įvykių Paryžiuje banga įdėti savo pradžią.

Konkretūs teroristų planai nėra informacijos, bet išgirdau nurodytų derybų Roma, rašo dienraštis.

Anksčiau Sausio britų kontržvalgybos tarnybos MI5 Andrew Parker vadovas sakė, kad išpuoliai prieš Vakarų šalių planuoja Sirijos "Al-Qaeda". Pasak jo, visų pirma rengiasi išpuoliai transporto infrastruktūros ir pramogų, ir teroristinių išpuolių Jungtinėje Karalystėje gali pasireikšti didelė tikimybė. Parkas pridūrė, kad "Islamo Valstybė" taip pat planuoja išpuolius Didžiojoje Britanijoje.

Išpuolių Prancūzijoje serija

Trečiadienį, sausio 7 dviejų įsibrovėlių įsiveržė į pastatą, kad patalpinta į satyrinio žurnalo Charlie Hebdo redaktoriai į 11 arrondissement Paryžiaus ir apšaudė žmonių dalyvavo ten. Užpuolikai sugebėjo pabėgti nuo automobiliu scenoje.

Įtariamuosius dėl leidimo priepuolis buvo paskelbta, du vyrai amžius 32 ir 34 metų - ir broliai Sakė Šerifas Kuashi.Trečia, įtariamas padaręs nusikaltimą bendrininkų laukė automobilyje. Vėliau vienas iš ieškomo sąrašą - 18-metų Hamidas Murad - pasidavė policijai ir pasakė, kad jis turi alibi.

Remiantis 07-08 sausis Sablon ketvirtį Prancūzijos mieste Le Mans naktį buvo įmestas į mečetę kieme keturi granatos. Pasak žiniasklaidos pranešimų, sprogimas įvyko apie 00.30 vietos laiku.Incidentas baigėsi be traumų.

Ketvirtadienį, sausio 8 d pietinių priemiesčių Paryžius Montrouge nežinoma žmogus su automatinių ginklų shot policininkė ir kelių paslaugų agentas, ir tada pabėgo į sceną.Jauna moteris žuvo, vyras buvo nugabentas į ligoninę sunkios būklės.

Penktadienį, sausio 9 du vyrai ginkluoti automatiniais ginklais, pavogė automobilį į Uaza departamentas. Vėliau jie patys du, kurie patys susirasti brolius Kuashi norėjo dėl įtarimų teroristinio išpuolio formuluotės Sharlie Hebdo, surengė susišaudymą su ant plento Seine-et-Marne policija.

Vėliau, 20-ojo arrondissement de Paris, apsiginklavę su dviem Kalašnikovas šautuvai, apšaudė šalia Vincennes vartų prekybos centrą, tada paėmė mažiausiai penki žmonės įkaitais. Pasak žiniasklaidos pranešimų, gaisras galėjo atidaryti tą patį užpuolikas, kuris dieną prieš fotografuojant policija Paryžiaus priemiestyje Montrouge.Žiniasklaida taip pat pranešė, kad jis buvo susijęs su broliais pasakyta ir Šerifas Kuashi.

17.00 vietos laiku (19.00 MSK) Prancūzijos policija šturmavo pastatą pradėti spausdinimą Dammarten- lt Goel. Kaip gelbėjimo operacijos rezultatas Kuashi broliai mirė. Tuo pačiu metu Paryžiuje komandosai šturmavo prekybos centrų įkaitais. Kaip operatyvinių veiksmų teisėsaugos baudžiamosiose rezultatas buvo likviduota. Matyt, tai buvo 32-metų Amedie Coulibaly.

Nauja įkaitų ėmimas įvyko juvelyrikos parduotuvė miesto centre Monpeljė. Informacija apie įkaitų ėmimas atėjo netrukus po lankytojų košerinio parduotuvėje spaudai Paryžiuje. Pasak žiniasklaidos pranešimų, į nusikaltėlių rankas yra vienu-dviem žmonėms.

2 komentarai: